Imagine en verden i solidaritet og fred – hadde ikkje DET vært nåkka?

Hvordan kan noen  utføre terrorhandlinger rettet mot sine medmennesker , som det vi har sett i Paris eller i Kobani i Syria? Hvordan? Med hvilken rett kan man tillate seg å drepe sine med-verdensborgere på grunn av meningsuenigheter? Uforståelig for oss! 

Det er en menneskerett å ha forskjellige meninger og være sterkt uenige, men å TA LIV – det er ingen menneskerett! BASTA! Vi har den siste tiden vært gjennom en følelsesreise med sjokk, tristhet, sinne og fortvilelse! Vi ser i media at vi ikke har vært alene med slike følelser – det kjennes faktisk godt å se at våre medmennesker reagerer med avsky og gru og markerer det med protester.

Vi tenker at det er viktig at enkeltmennesker reagerer  og agerer på terror på de måter vi kan, om det er å tegne tegneserier, gå i protesttog, skrive blogger eller bare være med i debatter. Derfor når vi snublet over en tegneseriestripe basert på John Lennons sang «Imagine» – laget av Pablo Stanley (http://www.stanleycolors.com/2013/09/imagine-john-lennon/) – så hadde vi lyst til å lage en liten videosnutt av sangen og tegneseriestripen.

Vi drømmer om at en gang kan mennesker være mer opptatt av å skape fred og leve i harmonisk utvikling, enn å krige og sloss for sine meninger. 

«It is not our diversity which divides us; it is not our ethnicity, or religion or culture that divides us. Since we have achieved our freedom, there can only be one division amongst us: between those who cherish democracy and those who do not.” Nelson Mandela

 

 

 

Hvis du liker bloggen og videoen DEL og KOMMENTER

– så blir vi glad  😛

SMASK SIW og ANNE