FerieTid er TankeTid

Heia bare hjertet laget av Siw

20150601_171637

  Anne har reist til familien i Kroatia og jeg koser meg hjemme med litt rydding, shopping, vennebesøk og ikke minst med egne tanker.

 

Ferietid er lik  fantastisk tid. Lange late dager og så håper jeg på sol og varme og mulighet for å sitte ute på kveldene i hagen min. Men for meg er ferietid aller mest TankeTid. Jeg setter av tid til å tenke over hva jeg egentlig tror på og står for. Uten å gi meg selv tid til å kjenne etter og vurdere hva som er viktige verdier for meg – så «løper» jeg dem bort i alt av aktiviteter jeg finner på. Det er så utrolig lett å finne på mange unnskyldninger og snirkelkrokeveier for å slippe å ta inn over meg – meg selv. Hvem jeg er, hvem jeg vil være og hvordan skal jeg klare å leve opp til det jeg verdsetter. Sommerferien gir meg tid til gode tanker og tid til litt mer utfordrende tanker. Jeg liker det – jeg er og blir en filosof.

Annes gjester

fra facebook Casa de mi Padre

 

 Det var dette bildet som satte dagens tanker i spinn.Anne venter gjester og dekker bordet for å ønske  dem velkommen. Jeg har selv vært gjest i Annes hus, både her i
 Stavanger og i Dubrovnik, og jeg må innrømme at  hjertet mitt hoppet litt ekstra og tankene
 mine gikk til Anne og gjestene hennes  😛

 Jeg vet at de storkoser seg sammen – det er Lykke det! SMASK til alle dere fra meg  😛

 

 

 

 

 

  

 

Jeg sitter og skriver  i stua mi, med ungdommene mine rundt meg. De roter til huset mitt og banner og sverter, men betyr det egentlig noe?! Gjør det noen forskjell? NEEEEEI! Uansett hva de gjør eller sier så eier de min ubegrensede kjærlighet. For en følelse det er å kjenne på. Min kjærlighet kan jeg velge å gi så mye av som jeg vil, til hvem jeg vil. Om det er ungene mine, venner, naboen, kollegaer eller for den saks skyld x-mannen – så bestemmer jeg det selv.  «Det gjorde jag utav min godhet» sa Emil da han kysset lærerinnen sin –  en av mine favorittsitater og viser at vi velger å gi av vår godhet til hvem vi vil og når vi vil – digger det  😉 … kan kanskje være noen som synes det blir litt VEL intenst??? – men det tar jeg sjansen på. «I can’t win them all»  😕

 Kjærlighet henger sammen med takknemlighet. Uten takknemlighet er det vanskelig å ta inn over seg kjærligheten til oss selv, eller andre. Jeg må av og til klipe meg litt i armen og minne meg selv på at jeg har det utrolig godt og har så uendelig mye å være takknemlig for.

20150708_174304

en smask for hver takknemlig tanke fra Mina og meg – til Deg

Jeg er norsk – det er en lottogevinst bare det.
– Jeg var så heldig at de vakreste sjeler ble mine barn.
– Jeg har de beste venner på jord – uten dem er jeg ingenting
– Jeg har fått utfordringer i livet, som jeg har mestret.
– Jeg har et hjem, med plass til mine barn, deres venner, Mina-hunden og meg selv.
– Jeg har selvtillit nok.
– Jeg har god helse.
– Jeg har et godt hode.
– Jeg har et hjerte med plass til kjærlighet fordelt på mange.

 

 

20150708_174118

Del Takknemlige Tanker og kjenn Gleden spre seg inni deg 🙂

 

 

PS. I morgen lover jeg et vakkert dikt om takknemlighet bare hjertet laget av Siw

 

 SMASK fra Siw

 

Nå vil jeg gjerne utfordre deg også – det ligger utrolig mye vekst i å sette ord på vår takknemlighet så:

    DEL med oss hva som gjør deg Takknemlig – det er ofte de små ting, men også de STORE  😀 — jeg venter i spenning på dine Tanker.