10 Svar fra Hjertet

Jeg har fått en veldig artig utfordring av min stylistguru Gro Mikkelsen. Gro driver firmaet nyttimage.no og er en mester på farger og stil !!  Gro har stilt meg 10 spørsmål, som jeg skal forsøke å svare på. Gjett om jeg ble superoverrasket og superglad for utfordringen til Gro?! YESsss

1. Hva gjør du i din business, og hvorfor?

Jeg eier og driver Hjertepedagogen sammen med Anne Matic. Vi elsker å jobbe i et internasjonalt miljø, der forskjellighet blir sett på med Stolthet, flerspråklighet en Ressurs og at det å gjøre sitt ytterste for å bidra til læring og integrering handler om Ære. 

Vi ønsker egentlig at alle pedagoger skal identifisere seg med:

 1. Stolthet over sin faglige utdanning og sitt yrke
 2.  være en Ressurs for barn, unge og foreldre; faglig, men også medmenneskelig i en integreringsprosess
 3. sette sin Ære i å utføre sitt arbeid på best mulig måte

Hvordan kan vi være med å bidra til dette da? JO vi setter vår stolthet og ære i å holde faglig oppdaterte og interessante kurs og foredrag, slik at vi kan være en ressurs for andre pedagoger.  Gudskjelov er det også sånn at jeg lærer av kursdeltakerne – helt sikkert like mye som de av meg ! Vi kommer ikke utenom at både Anne og jeg er «blåøyde» nordmenn med et verdensbilde basert på vår kultur og tradisjon, men vi vil lære av alle de mennesker vi møter og forsøker å legge deres «fingertouch» og verdensbilde sammen med vårt eget.

siw og nestea fingre

2. Hvorfor jobber du akkurat med det du gjør?

ÅH så glad jeg er for at Gro spurte meg akkurat dette spørsmålet – for jeg elsker jobben min! Da jeg begynte å jobbe med flyktninger og asylsøkere som flyttet til Norge – følte jeg at jeg kom ”hjem” faglig sett. For første gang følte jeg at arbeidet mitt hadde en verdi. JEG gjorde en forskjell for de menneskene jeg møtte. Det var en WOW-følelse og skapte masse energi, entusiasme og engasjement hos meg selv. Det er ikke bare den faglige Siw som brukes, men hele min væremåte og personlighet tar jeg i bruk i mitt arbeid. Det er DEILIG det 😀

Anja collage Her danser jeg kurdisk dans i min vakreste kurdiske nasjonaldrakt 😛  TAKK Shirin Mezori for at du ga med kurdisk drakt – elsker den 😀

3. Hvorfor skal kunder kjøpe dine tjenester?

OJOJOJ dette er i følge god norsk kultur og tradisjon et utfordrende spørsmål. I Norge har vi en tendens til å tenke at alle er like flinke i alt og vi skal i alle fall ikke stikke oss frem og tro at vi er noe eller kan noe. Janteloven står godt i norsk folkelynne, så her må jeg gjøre et lite opprør! (og æ e sikker på at mange av dåkker som leser e enig…… eller?)

Antijanteloven BEST

Så da er det sagt: kunder bør kjøpe tjenester hos meg og Hjertepedagogen, fordi jeg er stolt av å holde inspirerende og lærerike foredrag. Jeg har mange ressurser, faglige og personlige, som gjør at å samarbeide med meg er lærerikt og morsomt! Sist men ikke minst så setter jeg min ære i at du skal være superfornøyd med samarbeidet.

  ”Everything will be okay in the end, if it is not okay, it is not the end”  sa John Lennon …… og det sier jeg også  😀

 

4. Hva ønsker du å uttrykke med din stil?   

  Min stil? Her trenger jeg vel hjelp tenker jeg. Datter til ei venninne sa engang følgende til meg: ”Har du ikke forstått at fargene på klærne skal passe sammen?” .. joda svarte jeg optimistisk, ”det er jo det jeg har prøvd å gjøre i dag” Da svarte den unge damen: ”Da har du ikke skjønt det!” HJELP!
Men jeg ønsker gjerne å fremstå faglig og seriøs, men med en morsom snert. Jeg er en fargerik person, som trenger klær som passer ikke bare til vær, men til de anledninger jeg er i. Jeg elsker farger, men havner i svart. Finnes det noe fargerikt svart kanskje? 

5. Hva er det beste du vet å gjøre?

Privat: Jeg elsker å kjøre bil! Kjøre på road-trip og ikke helt vite hvor jeg skal. Stoppe og spise når jeg er sulten og finne et hotell når jeg vil sove – det er det beste jeg vet!
Jobb: Foredrag. Jeg elsker å holde foredrag! Tror jeg må ha vært sirkushest i et tidligere liv! 

6. Hvilke rutiner klarer du deg ikke uten?   

Jeg bør våkne i dusjen! Definitivt min favoritt-rutine 😛  TJA, kan ikke komme på flere! Rutiner har aldri vært min styrke, jeg tar dagen som den kommer and makes the best out of it! Min eldste sønn, som liker mer struktur har alltid vært litt engstelig for at jeg skulle glemme søsknene i barnehagen eller SFO… – selv uten rutiner har jeg IKKE glemt noen av dem 

7. Hvem inspirerer deg og hvorfor?

Mine barn!
Audun, min Helt. Han fikk Cerebral Parese etter en svært vanskelig fødsel. Det har ALDRI stoppet han. Han har innført et motto for sine søsken og meg: Når du har gått akkurat så langt at du ikke orker å gå ett skritt til, da har du gått halvveis av det du klarer. Når jeg synes ting kan være utfordrende tenker jeg alltid på alt han har klart å gjennomføre, da klarer jeg også å gi litt ekstra.
Tarjei, fordi han er mitt ”Blod”. Han er lojal beyond mine drømmer og verdens beste venn.
Sunniva, fordi hun er både Sommerfugl og Tiger i sin sjel. Hennes indre styrke beundrer jeg.
Even, fordi han er en levende Engel. Han viser alltid omsorg og har den  nydeligste varme utstråling jeg vet om.

my family

Min tanke er at hvis jeg klarer å leve opp til 50 % av det mine barn er – så er jeg et godt menneske.

8. Nevn tre bøker du kan anbefale for andre. Hvorfor akkurat disse?

Relasjonsledelse av Jan Spurkeland. Elsker den boka, fordi den er så allmenngyldig for all samspill mellom mennesker. Dette var første sitat i boka.. DA forelsket jeg meg:

 Håvamål – om skråsikkerhet:
Vanklok mann
veit alt, han trur,
der mellom bergi han bur.
Men når framandfolk
honom finn,
rådlaus røynest han då

 Ved elven Piedra satt jeg og gråt av Paulo Coelho. Dette er det vakreste jeg noen gang har lest om kjærlighet. LESLES

Tusen strålende soler av Khaled Hosseini. Afghanistan, et folks tragedie, ødelagte menn, og kvinners kjærlighet som overlever alt. Denne boka rørte meg til tårer.

9. Hva er lykke for deg?

Lykke for meg er å se på film med ungene
Lykke for meg er å gå tur på Jærstrendene
Lykke for meg er å hente ungene på flyplassen
Lykke for meg er å få lov til å være venn

Lykke for meg er å holde foredrag – elsker det
Lykke for meg er å møte mennesker jeg har kjemi med
Lykke for meg er når noen ser meg og roser meg 

 Dalai Lama sier: Happiness is not something ready made. It comes from your actions…
Er det ikke sånn? Vi skaper lykke med den vi velger å være og det vi velger å gjøre? Jeg tror det!

10. Hvilke store mål har du?

her må jeg bare våge å være tøff………   😛 Hjertepedagogen skal være verdensledende på interkulturell pedagogikk.

Grupp Siw & Ann (Mattis) 097

Min bloggutfordringen sender jeg videre til herlige bloggvenninner: Hanne Kondziella i Hearts of Copenhagen og Liv Stoveland og Merete Hovde. Gleder meg til å utfordre dem med disse spørsmålene:

 1. Hvorfor blogger du?
 2. Hvem eller hva  inspirerer deg og hvorfor?
 3. Hvordan vil dine venner beskrive deg?
 4. Hva er din store drøm og hva gjør du for å nå den?
 5. Hva elsker du å gjøre og hvorfor?
 6. Hva er du stolt av å ha gjort?
 7. Hvilken bok eller film har gjort størst inntrykk på deg?
 8. Hva får deg til å le høyt og lenge?
 9. Hva er din beste kvalitet som venn?
 10. Hvem er du egentlig? Bruk 3-5 setninger for å beskrive deg selv

 Supert om du kan legge inn en link til ditt innlegg i kommentarfeltet under når det er klart, så kan både jeg og andre følge litt med  😀

TUSEN takk Gro for en herlig utfordring!!!!!! NÅ GLEDER meg til å lese bloggene til Hanne, Liv og Merete 🙂

LIK om du LIKER
og SPØR om det er
noe MER du LURER på 🙂
 <3 smask fra Siw